Afrekening met Stuivenberg: Alles is veel duidelijker

Afrekening met Stuivenberg: "Alles is veel duidelijker"

15-01-2018 17:10
7

Dinsdagavond spelen KV Oostende en KRC Genk tegen elkaar. Bij de Limburgers wordt opnieuw veel verwacht van Alejandro Pozuelo. Bij Het Laatste Nieuws laat de Spanjaard weten klaar te zijn voor het duel. In één tijd lijkt hij nog even af te rekenen met Albert Stuivenberg.

Volgens Pozuelo is Genk klaar voor het treffen aan de kust. "We zijn met een heel goed gevoel teruggekeerd van de winterstageDe laatste weken onder de vorige coach (Albert Stuivenberg, nvdr) was het vertrouwen helemaal zoek, maar Philippe Clement heeft voor veel positiviteit gezorgd. De wil om te winnen en de wil om te strijden zit terug in de ploeg."

Pozuelo vindt het helemaal niet erg dat Clement nu voor de Genkse groep staat.  "Alles is veel duidelijker en de manier waarop Clement ons wil laten voetballen ligt mij enorm. Hij staat voor verticaal voetbal en spelers zoals Malinovskyi of ik hebben de kwaliteiten om op het juiste moment voor diepgang te zorgen."

Eigen kracht
Stuivenberg ging te weinig uit van de eigen kracht, meent Pozuelo. "De nieuwe coach heeft een duidelijk idee van waar hij met deze ploeg naartoe wil. Ons tactisch plan is niet enkel gebaseerd op wat de tegenstander gaat doen. We passen ons niet meer aan, we focussen ook op onze eigen kwaliteiten. Hopelijk kunnen we die positiviteit tegen Oostende en Anderlecht ook omzetten in zes punten."

Lees ookGenk recupereert, Oostende met 'opvallende' afwezige