Genk recupereert, Oostende met 'opvallende' afwezige

Genk recupereert, Oostende met 'opvallende' afwezige

15-01-2018 15:58
1

De winterstop is bijna afgelopen. Dinsdag rolt de bal weer in België. Dat heeft mede te maken met de match tussen KV Oostende en KRC Genk. Die match werd in december uitgesteld. Dinsdag gaan de twee clubs het nog eens proberen. De namen, die aan de aftrap kunnen verschijnen, zijn ondertussen bekend.

Zowel KV Oostende als KRC Genk lieten dinsdag weten met welke selectie ze het gaan proberen. Bij KVO valt de afwezigheid van Franck Berrier op. De Fransman werd een tijdje geleden naar de B-kern gestuurd, maar ondertussen zijn de plooien aan de kust terug gladgestreken. Onlangs mocht hij op stage zelfs terug in actie komen met de A-ploeg. Dat zal tegen Genk niet het geval zijn. Nicolas Lombaerts was twijfelachtig, maar de verdediger trainde maandag en haalde de selectie, waar nog twee jongens van af vallen. 

Selectie KV Oostende: Dutoit, Vanhamel, Lombaerts, Bossaerts, Milic, Tomasevic, Rezaeian, Bjelica, Capon, Vandendriessche, Siani, Jali, Ozkan, Banda, Canesin, Conte, Musona, Akpala, Zivkovic, Gano.

Bij KRC Genk valt vooral de naam van Sébastien Dewaest op. De verdediger lag zeven maanden in de lappenmand, maar is er woensdag mogelijk weer bij. Philippe Clement zwierde hem in zijn kern. Tegen Schalke op stage maakte Dewaest al zijn 'comeback' bij de eerste ploeg. De trainer kan voorin nog altijd geen beroep doen op Nikolas Karelis en Mbwana Samatta. De twee spitsen zijn nog altijd geblesseerd.

Selectie KRC Genk: Vukovic, Brabec, Nastic, Wouters, Khammas, Dewaest, Zhegrova, Ingvartsen, Colley, Vanzeir, Malinovskyi, Buffel, Sabak, Schrijvers, Pozuelo, Benson, Jackers, Maehle, Zebli, Coucke

No Poll