OFFICIEEL: Giggs gaat aan de slag als bondscoach

OFFICIEEL: Giggs gaat aan de slag als bondscoach

Gepubliceerd: maandag 15 januari 2018 om 15:53ma 15-01-2018 om 15:53

Ryan Giggs is de nieuwe bondscoach van Wales. Het Manchester United-icoon is maandagmiddag in Cardiff gepresenteerd en tekent voor liefst vier jaar.

De aanstelling van Giggs komt niet uit de lucht vallen: de voetbalbond van Wales voerde de laatste weken meerdere gesprekken met de oud-voetballer (44). Hij is de opvolger van Chris Coleman, die in november na bijna zes jaar ontslag nam en naar Sunderland verkaste. Wales wist zich onder zijn leiding niet te plaatsen voor het WK in Rusland.

"Het is een geweldige baan. Ik ken de spelers en het systeem en bovendien hebben we een speler van wereldklasse in huis met Gareth Bale", liet Giggs onlangs al optekenen. "Ik heb twee jaar gewerkt met Van Gaal en dat was een fantastische ervaring. Ik weet nu dat ik de baan van bondscoach aankan."

Giggs, die 64 keer voor Wales uitkwam maar nooit op een eindtoernooi voor zijn land speelde, was de laatste maanden werkloos. In de zomer van 2016 deed hij een stapje terug bij Manchester United na het ontslag van Louis van Gaal. Op Old Trafford was Giggs assistent en ook even interim-manager.

Plaats een reactie

firedwarf +3665
maandag 15 januari 2018 om 15:56
Ideale leerschool voor Ryan... Veel succes zou ik zeggen... Zien dat hij daar het metier leert...
Vind ik leuk
VeeDeeVee +18504
maandag 15 januari 2018 om 16:00
Als het een even goede trainer wordt, dan dat hij een speler was.. Dat belooft!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws