'Belgische clubs gaan de strijd aan met Tottenham voor 18-jarig toptalent'

'Belgische clubs gaan de strijd aan met Tottenham voor 18-jarig toptalent'

Gepubliceerd: maandag 15 januari 2018 om 15:15ma 15-01-2018 om 15:15

Zulte Waregem staat momenteel op een teleurstellende veertiende plaats in de Jupiler Pro League. De West-Vlamingen willen het zekere voor het onzekere nemen, zij haalden dan ook al heel wat nieuwkomers binnen. Nu heeft Essevee nog iemand op het oog, al kan het rekenen op stevige concurrentie.

Zo meldt het Franse Foot Mercato dat Zulte Waregem graag Sikou Niakaté wil inlijven. De centrale verdediger speelt momenteel voor de Franse tweedeklasser Valenciennes, waar hij nog tot 2021 onder contract ligt. Toch belooft het niet makkelijk te worden voor de West-Vlamingen, want er liggen nog clubs op de loer. 

Zo hengelen ook FC Basel en Tottenham Hotspur, samen met nog enkele Belgische clubs, naar de diensten van het 18-jarige talent. De Engelsen zouden zelfs al de eerste contacten hebben gelegd met zowel speler als club. De kans dat Essevee Niakaté kan binnenhalen, lijkt dus eerder klein te zijn. Eerder haalde Zulte Waregem al Hamdi Harbaoui en Damien Marcq in huis, ook de komst van Théo Bongonda zit in de pijplijn.

Poll

Maakt Zulte Waregem een kans?

(278 stemmen)

Plaats een reactie

VeeDeeVee +18504
maandag 15 januari 2018 om 15:37
Laat Tottenham hem kopen én leen hem meteen uit. Zulte Waregem doet dat toch graag.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws