Genkenaar moet uitleenbeurt vergeten: Kans klein dat ik weg mag

Genkenaar moet uitleenbeurt vergeten: "Kans klein dat ik weg mag"

Gepubliceerd: maandag 15 januari 2018 om 13:30ma 15-01-2018 om 13:30

Dinsdag al trekt naar Racing Genk naar KV Oostende, een match die op 27 december niet kon doorgaan vanwege het noodweer. Waarschijnlijk zal de jonge Dries Wouters dan zijn eerste competitieminuten van het seizoen maken.

Wouters stond eind december al klaar om te starten, want ook toen al waren Sander Berge en Bryan Heynen geblesseerd. De situatie is er niet beter op geworden, maar Wouters is klaar om te depanneren.

"De trainer wil een defensief ingestelde speler voor de verdediging en erg veel keuze heeft hij niet", verklaart hij in Het Belang Van Limburg. "Bij toeval speelde ik op die positie tijdens de verlengingen van de bekermatch tegen uitgerekend Waasland-Beveren. Ik was in blessuretijd net ingevallen om de 2-1-zege vast te houden, toen de bezoekers gelijkmaakten. Daardoor werd ik in de verlengingen defensieve middenvelder. Dat lukte aardig al waren het abnormale omstandigheden op een doorweekt veld en tegen tien man."

Wouters is eigenlijk verdediger, maar kan ook een rijtje hoger. "Het grote verschil is dat je het spel niet louter en alleen voor je hebt. Je moet alert zijn voor wat rondom je gebeurt en soms zijn de ruimtes bijzonder klein. Dan heb ik het iets moeilijker. Maar tegen Schalke 04 liep het zeker niet slecht. Ik ben niet de meest wendbare speler, maar compenseer veel met mijn doorzicht. Dat is ook wat de trainer me voorhoudt. Hij was eenzelfde type als ik en geeft me veel tips waar ik op moet letten."

Uitleenbeurt?
Voor Wouters zijn er verschillende aanbiedingen voor een huur, maar dat zal waarschijnlijk niet doorgaan. "Nu ik ook als middenvelder kan worden ingezet, is de kans klein dat ik weg mag. Voor mij hoeft een uitleenbeurt niet. Volgende zomer kunnen we nog beslissen over mijn toekomst."

Plaats een reactie

VeeDeeVee +18511
maandag 15 januari 2018 om 13:44
Houden en kansen geven!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws