Keert supertalent nog terug naar Anderlecht? Hij heeft dat gezegd

Keert supertalent nog terug naar Anderlecht? "Hij heeft dat gezegd"

15-01-2018 12:45
5

Anderlecht speelde vorig jaar niet alleen Mile Svilar kwijt als groot keeperstalent. Ook de jonge Maxime Delanghe pakte zijn koffers, hij trok naar PSV. Een definitief afscheid? Volgens zijn vader niet noodzakelijk.

Op Radio 1 legt hij uit waarom Delanghe precies is vertrokken. "Maxime kende elf fantastische jaren bij Anderlecht. Anderlecht wilde hem graag houden en deed heel mooi contractvoorstel. Maar Maxime wilde uit zijn comfortzone treden. Daarnaast wilde hij een nieuwe uitdaging door zich te meten met spelers uit het buitenland. Als buitenlander moet je jezelf dubbel bewijzen."

In tegenstelling tot bij Svilar zijn niet alle banden met Anderlecht doorgeknipt. "Maxime is vertrokken in goede verstandhouding met de club. Weggaan voor nieuw avontuur is niet definitief afscheid nemen. Maxime heeft dit aan Anderlecht gezegd en Anderlecht houdt daar rekening mee. Maxime zal altijd een paars hart houden". 

Anderlecht Online meldde al dat er qua keepers niet veel zit aan te komen bij Anderlecht. Svilar en Delanghe hebben een grote leegte achtergelaten. Delanghe werd zelfs een groter talent dan Svilar genoemd.