'City gaat mogelijk peperdure transferstrijd aan met FC Barcelona'

'City gaat mogelijk peperdure transferstrijd aan met FC Barcelona'

15-01-2018 10:40
5

Pep Guardiola heeft Antoine Griezmann hoog op zijn wensenlijstje staan, zeker nu het erop lijkt dat Manchester City naast de komst van Alexis Sánchez gaat grijpen. 

Griezmann is vermoedelijk aan zijn laatste seizoen bij Atlético Madrid bezig, verwacht wordt dat de Fransman komende zomer de overstap maakt naar een Europese topclub. FC Barcelona en Manchester United worden al langer genoemd, maar nu voegt ook Manchester City zich bij dat rijtje. Volgens Manchester Evening News heeft City-manager Guardiola hernieuwde interesse in de doelpuntenmachine. 

Afgelopen zomer hoopte Guardiola ook al even op de komst van Griezmann, maar hij koos uit loyaliteit voor een extra jaar bij Atlético. Sindsdien richtte City alle pijlen op Alexis Sánchez, de aanvaller van Arsenal die deze winter of komende zomer vertrekt uit Londen. Nu lijkt United hard op weg om de Chileen voor de City-neuzen weg te kapen en mocht dat inderdaad lukken, dan laat de club de interesse in Griezmann varen. 

De clubleiding van City heeft Guardiola verzekerd dat, wanneer er geen deal met Sánchez komt, er genoeg budget zal zijn om over te schakelen naar Griezmann. De centrumspits heeft een afkoopsom van honderd miljoen euro in zijn Atlético-contract staan. Volgens recente berichten is Barcelona zeer serieus in de markt voor Griezmann.