'Liverpool gaat record mogelijk alweer breken: afkoopsom van 100 miljoen'

'Liverpool gaat record mogelijk alweer breken: afkoopsom van 100 miljoen'

15-01-2018 09:08
2

Liverpool brak onlangs het eigen transferrecord voor Virgil van Dijk en verkocht Philippe Coutinho voor een recordbedrag aan FC Barcelona, maar is mogelijk nog niet klaar op de transfermarkt. The Reds hebben hun oog laten vallen op de 22-jarige Gelson Martins van Sporting Portugal.

De ploeggenoot van Bas Dost heeft een clausule van zestig miljoen euro in zijn tot medio 2022 doorlopende contract op laten nemen, melden boulevardmedia Metro en The Sun, die zich op hun beurt baseren op het Portugese Correio da Manha. Sporting heeft naar verluidt de optie heeft om die clausule te verhogen tot honderd miljoen euro.

Of Liverpool deze winter al zaken wil doen, is vooralsnog onduidelijk. Volgens Metro is de afkoopsom van honderd miljoen te gortig en is de nummer drie van de Premier League bereid om nog een half jaar te wachten, voordat het een nieuwe poging waagt. The Sun meldt echter dat Liverpool alvast contact heeft gezocht met Martins en dat het probeert om onder de contractueel vastgelegde transfersom uit te komen.

Juventus en Bayern München worden ook gelinkt aan Martins, maar lijken geen concrete interesse te hebben.