Bölöni analyseert nieuwkomers: Of hij dat ook wil, is een andere vraag

Bölöni analyseert nieuwkomers: "Of hij dat ook wil, is een andere vraag"

Gepubliceerd: zondag 14 januari 2018 om 23:52zo 14-01-2018 om 23:52

Royal Antwerp FC hoopt de progressie uit 2017 dit jaar verder te zetten. De kroon op het werk zou een stek in Play-Off 1 zijn. Om de huidige vierde plek te verzilveren, trok de club uit Deurne-Noord enkele nieuwkomers aan. Laszlo Bölöni maakt zijn analyse bij Het Laatste Nieuws.

"Pitroipa kan een nuttige speler zijn in de laatste 40 meter", begint de coach met de meest ervaren aanwinst. "Hij weet hoe hij een verdediging uit evenwicht moet brengen en een match doen kantelen, maar dat wil zeker nog niet zeggen dat hij zijn plek in de ploeg al veroverd heeft. Het verdedigende takenpakket moet hij met zijn ervaring nog kunnen opnemen. Of hij dat ook wil, is een andere vraag."

“Habran moet nog heel veel leren. Vooral hoe hij zijn kwaliteiten beter kan gebruiken en zich nuttig kan maken voor het collectief. Hij heeft nog niet met de strikte en nauwe wetten van een volwassen competitie te maken gehad", is Bölöni streng. "Nazaryna is de speler die we op het middenveld nog nodig hadden er rekening mee houdend dat Corryn eigenlijk geen middenvelder is, ook al deed hij het daar prima.

"Met Egor beschikken we over een extra optie. Hij kan een bal heroveren en de actie verder zetten. Hij kan mee de opbouw verzorgen, maar moet nog sterker worden. Hij krijgt een speciaal programma om spiermassa aan te maken. Een aangename speler om mee te werken. Hij ziet het sneller dan de meeste spelers en heeft de technische kwaliteiten om de actie ook uit te voeren."

Poll

Kan Antwerp PO1 halen?

(1021 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws