Voetbalshow Barcelona: Suarez en Messi leiden koploper langs angstgegner

14-01-2018 22:58

FC Barcelona heeft zondagavond voor het eerst in bijna elf jaar gewonnen in Anoeta. Op bezoek bij Real Sociedad werd het 2-3 voor de ongeslagen koploper van Spanje. Luis Suarez was de grote man.

Aanvankelijk zag het er helemaal niet naar uit dat Barça zou winnen in Baskenland. Sociedad schoot uit de startblokken en kwam na elf minuten op voorsprong door een doelpunt van Willian José. Even later werd het zelfs 2-0 door Juanmi. Sociedad had bovendien pech dat een tweede goal van Willian werd afgekeurd na een vermeende overtreding op Ivan Rakitic.

Barça lag in de touwen, maar knokte zich op slag van rust terug in de wedstrijd. Paulinho troefde zijn tegenstander slim af en tikte op aangeven van Suarez de 2-1 binnen. Na rust maakte de ploeg van trainer Ernesto Valverde de comeback compleet: Suarez maakte zowel de 2-2 als de 2-3. Zijn eerste treffer was van grote schoonheid, waarnaThomas Vermaelen (opnieuw een heel duel van dienst) de assist leverde voor de voorsprong van Barça. Lionel Messi zorgde in de slotfase nog voor de 2-4 met een wonderschone vrije trap.

Door de overwinning blijft Barcelona als enige club in een Europese topcompetitie ongeslagen. De voorsprong op Real Madrid is negentien (!) punten. Nummer twee Atlético Madrid staat op negen punten.