Breaking news

Klauss haalt hard uit naar Laforge: 'Bedankt om al onze matchen kapot te fluiten'

Waalse derby eindigt in regelrechte oorlog, veertig toeschouwers op de vuist

Waalse derby eindigt in regelrechte oorlog, veertig toeschouwers op de vuist

Gepubliceerd: zondag 14 januari 2018 om 22:08zo 14-01-2018 om 22:08

In de Derde Amateurklasse stond zondagmiddag het derbytreffen tussen Francs Borains en UR La Louvière Centre op het programma. Die geladen partij werd overschaduwd door supportersrellen tussen beide clans.

Het Nieuwsblad meldt dat de thuisploeg mocht delen in de klappen. Na het laatste fluitsignaal in het provincieduel (2-1) stormden een veertigtal 'supporters' van La Louvière het veld op. Zij gingen zwaar tekeer tegen de spelers van Francs Borains. Daarbij kregen onder meer de doelman en de kapitein enkele rake meppen te verwerken.

Overigens komt het supportersgeweld niet volledig uit de lucht gevallen, want ook in aanloop naar de derby van zondag was er al gevochten. Bij De Wolven reageerde men alvast op de jammerlijke feiten. 'Een feest veranderde in een nachtmerrie. De feiten zijn ontoelaatbaar en de hele club keurt deze daden sterk af. Er zullen sancties en krachtige maatregelen worden genomen', staat te lezen in een officieel communiqué.

'Zulke acties horen niet thuis in het voetbal en zeker niet in ons project. La Louvière biedt zijn oprechte verontschuldigingen aan bij Francs Borains, bij de gewonde spelers en bij alle geschokte mensen die gewoon een gezellige avond wilden doorbrengen.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws