RSCA-speler onhult liefde voor andere Belgische club: Beetje je tweede thuis

RSCA-speler onhult liefde voor andere Belgische club: "Beetje je tweede thuis"

14-01-2018 21:34
2

Pieter Gerkens verliet afgelopen zomer STVV voor RSC Anderlecht. Bij de Brusselaars ontpopte hij zich tot een basispion. Iets wat men bij jeugdclub KRC Genk met lede ogen aanziet. Al vond voorzitter Peter Croonen niet dat Gerkens nu een basisplek zou hebben bij Genk.

De voorzitter van Genk gaf enkele maanden geleden nog aan dat er voor Gerkens nu geen plekje in de basis zou zijn bij Genk. Dat kreeg de middenvelder van Anderlecht ook te horen. "De positie die ik bij Genk speelde, was een heel andere dan de positie die ik nu bij Anderlecht inneem", zegt hij in De Weekkrant.

"Op de positie waar ik toen speelde, zou het inderdaad moeilijk geweest zijn om bij Genk een vaste basisplaats op te eisen, want ze hebben een heel sterk uitgebalanceerd middenveld. Daarom denk ik dat de voorzitter niet honderd procent ongelijk heeft", wil hij niet natrappen.

Ondanks de kritiek van Croonen, blijft hij mooie herinneringen overhouden aan Genk. "Ik heb trouwens totaal geen revanchegevoelens ten opzichte van Genk. Als je ergens van je zesde tot je twintigste speelt, wordt dat sowieso je tweede thuis en dat is het nog altijd een beetje. Zoiets wis je niet zomaar uit, hé", besluit hij.