In Brugge is men erg fanatiek, op Anderlecht is het een soort theater

"In Brugge is men erg fanatiek, op Anderlecht is het een soort theater"

14-01-2018 21:17
3

Marc Degryse is één van de weinige Belgische spelers die voor zowel Club Brugge als RSC Anderlecht heeft gespeeld. Als hij moet kiezen tussen de twee clubs, kan hij dat maar moeilijk doen.

De analist heeft in zijn hart nog steeds een plekje voor beide clubs. Bij La Dernière Heure vroegen ze hem naar zijn favoriete stadion in België. "Dat van Club Brugge én dat van Anderlecht. Al is de ambiance er wel erg verschillend. In Brugge is men erg fanatiek, op Anderlecht is het meer een soort theater. Maar als speler voor allebei heb ik in beide stadions dezelfde emoties ervaren", vertelt hij.

Zijn grootste feestjes beleefde hij echter bij Blauw-Zwart. "Bij Club Brugge natuurlijk! Zeker in het seizoen 1987-88 waarin de titel pakten en de halve finale van de Europa Cup haalden", aldus Degryse.

"In de Europese confrontaties met Leningrad, Dortmund en Belgrado hadden we de eerste wedstrijd telkens verloren. Voor de terugwedstrijd zei de trainer dat de voorzitter ons een verbod op uitgaan had opgelegd. Minder dan een halfuur later belden we al de taxi's om ons naar het stadscentrum te brengen en we bleven telkens weg tot vijf of zes uur 's ochtends. Maar drie keer op rij slaagden we er toch nog in om ons te kwalificeren", besluit de voormalige profvoetballer.