Anderlecht krijgt tip van eigen supporter: Kijk naar Mechele bij Club Brugge

Anderlecht krijgt tip van eigen supporter: "Kijk naar Mechele bij Club Brugge"

14-01-2018 19:34
7

RSC Anderlecht beleeft momenteel geen al te best seizoen. De Brusselaars staan amper op een derde plek en zijn uitgeschakeld in Europa. Toch is er nog wat hoop. Steeds meer jongeren lijken een kans te krijgen.

De laatste jaren is het voor jongeren van Anderlecht bijzonder moeilijk om door te breken in het eerste elftal. Sommigen worden meteen verkocht en breken later door bij een andere ploeg. Een foute werkwijze, zo vindt Neerpede-watcher en Anderlechtsupporter Davidbxl van Anderlecht-online.

"Sommige spelers komen pas laat tot ontbolstering", klinkt het. Eén van die jongeren zou Kobe Cools kunnen zijn, die mee mocht op winterstage. "Cools doet me wat denken aan Daniël Van Buyten en Philippe Albert. Ze hebben ongeveer dezelfde stijl en op Cools' leeftijd stonden ze ook nog niet zo ver. Pas later hebben ze veel progressie geboekt."

Uitgeleend en vergeten
Andere jongeren worden uitgeleend, maar krijgen bij de terugkeer bij Anderlecht nooit een kans. "Het duurt soms meerdere seizoenen eer een jonge speler volledig ontbolstert. Ik denk dat we geduld moeten hebben en geen schrik mogen hebben om hen enkele seizoenen uit te lenen."

"Had de club in het verleden zo gewerkt, dan had het talenten als Maarten Martens, Dries Mertens, Sven Kums of Jordan Lukaku nooit kwijtgespeeld. Bij Club Brugge zie je het nu ook met Brandon Mechele. Een half seizoen STVV heeft van hem een andere speler gemaakt, ook al is hij al 24 jaar", klinkt het.