Voetbalfeest op Anfield: zeven doelpunten en eerste nederlaag voor Man City

14-01-2018 18:55
2

Liverpool heeft zondagavond voor een daverende verrassing gezorgd door Manchester City te verslaan op Anfield. Het werd 4-3 voor de formatie van Jürgen Klopp. Alex Oxlade-Chamberlain, Roberto Firmino, Sadio Mané en Mohamed Salah. Voor City betekende het de eerste nederlaag van het seizoen.

Met Simon Mignolet op de bank begonnen The Reds uitstekend aan de clash met ongeslagen koploper City. Oxlade-Chamberlain brak de wedstrijd in de negende minuut open. Met een lage schuiver passeerde hij Ederson. De Braziliaanse goalie had het schot eigenlijk moeten pakken.

City speelde zwak, maar werd wel steeds iets gevaarlijker. Nadat Sergio Agüero al dichtbij de gelijkmaker was, tekende Leroy Sané op slag van rust voor de 1-1. Joe Gomez miste een crosspass volledig, Sané ging er met de bal vandoor en schoot in de korte hoek hard raak. Ook bij deze goal ging de doelman, Loris Karius, niet vrijuit.

Na de pauze was er geen houden aan voor de sterrenformatie van manager Pep Guardiola. Tussen de 59e en de 68e minuut scoorde de thuisploeg drie keer (!). Eerst was het Firmino die een duel knap won en daarna fraai langs Ederson raakstifte. Twee minuten later was het wéér raak. Mané kreeg tijd om uit te halen en ramde de bal snoeihard binnen.

Daarmee was de pret nog niet gedaan voor de fans op Anfield. Ederson ging in de fout bij een dieptepass en speelde de bal zó in de voeten van Salah.  De clubtopscorer van Liverpool twijfelde geen moment en lepelde vanaf een meter of 35 binnen over de kansloze sluitpost.

In de slotfase werd het tóch nog even spannend. Bernardo Silva maakte 4-2 en in de 90e minuut werd het zelfs 4-3 via Ilkay Gündogan. De gelijkmaker viel uiteindelijk niet meer.

Door de zege op Man City heeft Liverpool nu 47 punten, net zo veel als nummer drie Chelsea. Spurs heeft 44 punten. Arsenal, dat eerder op de dag met 2-1 onderuit ging bij Bournemouth, staat vijf punten achter Spurs. City kon zich een nederlaag permitteren. The Citizens staan nog altijd vijftien punten los aan kop. Nummer twee Manchester United speelt maandag een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Stoke City.