Laatste kans voor Preud'homme bij de Rode Duivels: Anders in een ander leven

Laatste kans voor Preud'homme bij de Rode Duivels: "Anders in een ander leven"

14-01-2018 19:04
6

Michel Preud'homme wordt al lange tijd gezien als een kandidaat-bondscoach voor de Rode Duivels. Na het ontslag van Marc Wilmots was hij één van de favorieten om het roer over te nemen, maar men koos bij de KBVB voor Roberto Martinez. Bart Verhaeghe legt uit waarom.

Niet alleen lag Preud'homme nog onder contract bij Club Brugge, er waren nog andere redenen waarom men bij de KBVB voor Martinez koos. "Er valt absoluut niets aan te merken op zijn voetbalgerelateerde competenties en het aantal uren dat hij werkt. Maar hij had vooral rust nodig na drie jaar in het rood gegaan te zijn", zegt Verhaeghe in La Capitale.

Dat er zoveel spelers in Engeland hun brood verdienen, zou ook in zijn nadeel gespeeld hebben. "Bovendien heeft Preud'homme niet echt het profiel van een jonge bondscoach, die vertrouwd is met de nieuwe technologieën en weet hoe het er in Engeland aan toe gaat", zegt hij.

Toch komt de overgang van Preud'homme er mogelijk toch aan. Martinez lijkt na het WK te gaan vertrekken, wat de weg vrijmaakt voor Preud'homme. "Anders zal het voor een ander leven zijn", besluit Verhaeghe.