Svilar laat grote leegte achter bij Anderlecht: Niveau is wat povertjes

Svilar laat grote leegte achter bij Anderlecht: "Niveau is wat povertjes"

14-01-2018 17:39
9

Anderlecht Online brengt tijdens de winterstop een stand van zaken over de jeugdopleiding van Anderlecht. Met onder meer Amuzu, Dante, Kayembe, Cools en Sambi Lokonga zit daar heel wat talent aan te komen, maar één positie is wel een groot probleem.

Mile Svilar moest de beloftevolle keeper voor de toekomst worden bij Anderlecht. Nu hij weg is heeft Anderlecht geen echt keeperstalent meer, zo vertelt de jeugdwatcher. "Voor mij heeft Maxime Delanghe meer potentieel dan Svilar, maar helaas vertrok hij afgelopen zomer naar PSV. Er was in de zomer heel wat geschuif bij de doelmannen, vooral in de oudste categorieën. Van de nieuwe is er nog niemand in geslaagd om voldoening te brengen. Ik zie onder hen geen keeper die op termijn de A-kern kan halen."

Anderlecht gaat lang moeten wachten eer het een keeper uit de eigen jeugd haalt. "De keeperstrainer van de jeugd werkt erg intens met Nicolas Alavoine (15 jaar), die al sinds zijn zes jaar voor Anderlecht speelt. Hij is een doelman met goede reflexen en die sterk is in één-tegen-één-situaties. In de lucht moet hij nog verbeteren. Bij de nationale ploeg moet hij de keepers van Genk en Club Brugge voor hem dulden. Zij zijn lichamelijk al meer ontwikkeld."

Vanaf januari zou de Argentijnse doelman Marcos Peano gaan testen met de beloften, maar die is nog nergens te bespeuren. "Ik denk niet dat hij al in Anderlecht is. Maar als het een goede doelman is, zoveel te beter. Momenteel is het niveau van de doelmannen bij de U17 en de U19 wat povertjes."