Crisis bij Arsenal: geschorste Wenger ziet blamerende nederlaag

14-01-2018 16:30
1

Arsenal zit opnieuw in een diepe crisis. Zondagmiddag was Bournemouth in eigen huis te sterk voor de ploeg van manager Arsène Wenger, die door een schorsing nog op de tribune zat: 2-1.

Arsenal begon zonder Alexis Sánchez, die op weg is naar Manchester City of Manchester United, aan de uitwedstrijd in het Vitality Stadium. Na een saaie eerste helft ontbrandde de wedstrijd na rust. Héctor Bellerin brak in de 52ste minuut de wedstrijd open na een ragfijne pass van Alex Iwobi: 1-0.

Lang kon Arsenal niet genieten van de voorsprong. Sterker nog, in een tijdsbestek van vier minuten kantelde Bournemouth de wedstrijd volledig. Callum Wilson en Jordan Ibe maakten de 1-1 en 2-1. Arsenal-doelman Petr Cech ging daarbij niet vrijuit.

In de slotfase wist Arsenal zich niet meer naast Bournemouth te knokken. De geplaagde ploeg van Wenger weet daardoor voor de vijfde wedstrijd op rij niet te winnen. In Engeland zal de druk op de Franse manager weer opgevoerd worden.