Schandaalboek krijgt gevolgen, bekende naam geeft zelf zijn ontslag

Schandaalboek krijgt gevolgen, bekende naam geeft zelf zijn ontslag

14-01-2018 16:00
13

Sinds deze week is het boek 'De Illegale Ghelamco Arena' te koop, al is niet iedereen grote fan van dit werk. Schrijver Ignace Vandewalle werd zelfs al bedreigd door AA Gent-supporters en moest zijn voorstelling afgelasten. Siegfried Bracke heeft zijn conclusies al getrokken.

De Gentse politicus van N-VA neemt ontslag uit de cvba Arteveldestadion, dat de Ghelamco Arena heeft gebouwd. In zijn boek beweert Vandewalle dat het stadion er illegaal is gekomen, zonder openbare aanbesteding. Bovendien heeft het stadsbestuur er zijn eigen loge, waar ze op kosten van de burger eten en drinken. Dat is allebei wel al weerlegd door de betrokkenen.

Bracke wil er zijn handen duidelijk snel van aftrekken. "Bij deze neem ik ontslag uit de raad van bestuur van de cvba Arteveldestadion", zegt hij via een open brief. "Zoals u weet ben ik pas twee jaar geleden lid geworden van de raad van bestuur. Maar wat ik gisteren via de media heb vernomen, én wat ik intussen aan bijkomende informatie heb verzameld is van die aard dat ik daarmee van ver of dichtbij niets meer te maken wil hebben."

Bracke, die al jaren oppositie voert tegen de SPA van burgemeester Daniel Termont, stelt dat er wel degelijk dingen zijn misgegaan. "Voor alle duidelijkheid: ik heb altijd gezegd en ik zal blijven zeggen dat ik blij ben dat het stadion er staat. En ook de goede samenwerking tussen de stad en de club is vanzelfsprekend toe te juichen. Maar het een noch het ander rechtvaardigen de wet te overtreden en kunnen ook geen politieke praktijken legitimeren waarvan ik krachtig afstand wens te nemen."