Bedreigde Vandewalle twijfelt over herkansing: ''Zal zeker niet in Gent zijn''

Bedreigde Vandewalle twijfelt over herkansing: ''Zal zeker niet in Gent zijn''

14-01-2018 13:11
9

VoetbalPrimeur.be wist u eerder deze zondag te melden dat de presentatie van het boek 'De Illegale Ghelamco Arena' is afgelast. Auteur Ignace Vandewalle kwam tot deze beslissing nadat er serieuze dreigementen richting zijn persoon werden geuit. Vandewalle geeft in een persbericht meer uitleg op zijn besluit.

''Uit respect voor Standaard Boekhandel en omdat ik onder de huidige omstandigheden de veiligheid van mezelf en de bezoekers van de boekvoorstelling niet kan garanderen, lijkt mij dit de beste en meest menselijke oplossing'', licht hij toe. Vandewalle ging verder niet concreet in op de aard van de bedreigingen en is voorlopig ook niet van plan om een klacht in te dienen.

Het is onzeker of er op een andere moment nog wel een officiële presentatie komt. "Moest ik er nog eentje doen, zal het zijn wanneer het stof wat gaan liggen is. Maar dat zal zeker niet in Gent zijn", liet hij in een verdere reactie aan VTM Nieuws weten.

Vandewalle kon wel alvast bevestigen dat er veel animo is voor zijn boek. Er komt zelfs met zekerheid een tweede druk vanwege de vele bestellingen die er al geplaatst zijn. 

Lees ook: 'Illegale bouw, aandelen en gratis loge': stadsbestuur Gent raakt in opspraak
Lees ook: Stad Gent bijt van zich af: ''Het idee is van de pot gerukt''