Beerschot-Wilrijk geeft hoop al op na flinke domper: ''Afgelopen voor ons''

Beerschot-Wilrijk geeft hoop al op na flinke domper: ''Afgelopen voor ons''

14-01-2018 13:00
1

Beerschot-Wilrijk incasseerde zaterdag een gevoelige thuisnederlaag tegen Cercle Brugge. Een comfortabele 2-0 voorsprong werd in de laatste tien minuten nog compleet uit handen gegeven. Het gat met Cercle Brugge liep daarmee op tot zeven punten.

In plaats van Cercle tot op één punt te naderen in de tweede periode, liep Beerschot-Wilrijk nog meer averij op. De ontgoocheling was na afloop dan ook groot bij coach Marc Brys. "Alles klopte tot minuut 82. Maar we verdedigden te plat op een weggegeven hoekschop. Dat gaf weer leven aan de tegenstander en onze zelfverzekerdheid viel weg.''

Brys acht zijn ploeg met nog zes matchen te gaan al kansloos voor de periodetitel. ''De tweede periode is nu afgelopen voor ons", klonk het stellig. Beerschot-Wilrijk stuntte door de eerste periode in 1B te veroveren en was bij de dubbel verzekerd geweest van promotie naar de Jupiler Pro League. Nu lonkt een tweestrijd met de winnaar van periode twee. Cercle Brugge en Lierse SK hebben de beste papieren om de Mannekens te treffen in de finale.