Staelens overwoog voetbal vaarwel te zeggen: ''Ik zou meteen verhuizen''

Staelens overwoog voetbal vaarwel te zeggen: ''Ik zou meteen verhuizen''

14-01-2018 12:39
2

Lorenzo Staelens is sinds november actief bij KV Kortrijk als de rechterhand van Glen De Boeck. Daarvoor zat hij maanden zonder job. Stoppen was een optie voor Staelens, zo zegt hij in een interview met De Zondag.

''Ik heb daaraan gedacht. Ik ben verliefd op Spanje. Ik zou meteen verhuizen. Maar mijn vrouw is meer honkvast. Je moet ook realistisch zijn. Wat moet je anders gaan doen? Als je de vijftig voorbij bent, moet je niet meer in het onderwijs beginnen'', klinkt het. Een telefoontje van De Boeck, met hij wie samenspeelde bij Anderlecht als ook samenwerkte bij Cercle Brugge, bracht uiteindelijk uitkomst.

Tot blijdschap van Staelens. ''Ik was heel blij toen hij mij in november belde. Ik zat toen tien maanden thuis. Aanvankelijk had hij een aanbod op zak uit Qatar. Ik kon er zijn assistent worden. Maar net toen hij zou afreizen om zijn contract te onderhandelen, kwam Kortrijk op de proppen. De zaak was snel beklonken. En ik kon mee."

Staelens was zelfstandig hoofdcoach van onder andere Cercle Brugge. De ex-Rode Duivel hoeft echter niet meer noodzakelijk eindverantwoordelijke te worden. ''Dat mag, maar dat hoeft niet meer. Wat ik niet ga doen, is overnemen van De Boeck mocht hij ooit ontslagen worden. Ik ben loyaal. Wij hebben zowat ons lot aan elkaar verbonden'', besluit Staelens.

Lees ook: "Kindje van vijf stak zijn middenvinger op en zei: lafaard!"
Lees ook: 70-voudig Rode Duivel gelooft niet in wereldtitel: ''We staan achteraan te zwak''