Scheidsrechtersbaas Verbist verrast: ''Refs momenteel aan goed seizoen bezig''

Scheidsrechtersbaas Verbist verrast: ''Refs momenteel aan goed seizoen bezig''

14-01-2018 12:15
6

Waar de eersteklassers de zon opzochten voor een winterstage, bleven de scheidsrechters achter in ons land. Voor de ref stond er zaterdag in Tubeke een stage voor één dag op het menu. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist nam daar ook de tijd om het eerste deel van het seizoen te evalueren.

Hoewel er weer veel foute en discutabele beslissingen te noteren vielen, is Verbist tevreden over het niveau van de arbitrage. "De eerste helft van het seizoen is over het algemeen zeer positief geweest. Er zijn uiteraard negatieve zaken geweest, maar dat komt elk seizoen terug. Al bij al zijn we momenteel aan een goed seizoen bezig'', luidt zijn oordeel bij Sporza.

De videoscheidsrechter werd dit seizoen ingevoerd in de Jupiler Pro League en dat ging niet zonder problemen, met veel commotie tot gevolg. Verbist erkent dat de start moeilijk was, maar ziet nu een stijgende lijn. "Het begin was moeilijk, maar de VAR is toch positief geëvolueerd. Er zijn de laatste maanden absoluut minder fouten gemaakt."

Verbist blijft dan ook achter het VAR-systeem staan. "Er waren in het begin iets te veel fouten, maar ik denk dat we er in die eerste maanden ook iets te veel van verwacht hadden. Alles valt nu in zijn plooi en komt in orde'', belooft hij de clubs.

Lees ook: Groot nieuws: Pro League wil videoref bij alle matchen in de Jupiler Pro League