Stad Gent bijt van zich af: ''Het idee is van de pot gerukt''

Stad Gent bijt van zich af: ''Het idee is van de pot gerukt''

14-01-2018 10:11
10

Het stadsbestuur van Gent kwam zaterdag flink onder vuur te liggen door onthullingen van Ignace Vandewalle, die het boek 'De Illegale Ghelamco Arena' schreef. De Ghelamco Arena zou illegaal gebouwd zou en volgens de auteur is de band tussen club en stadsbestuur te nauw. Alles wordt echter ontkent.

''De realisatie van het stadion verliep volgens de regels. Een goeie vertrouwensrelatie tussen stad en club is trouwens overal in Europa een sleutelvoorwaarde om tot de bouw van een nieuw stadion te komen. Bovendien betaalt AA Gent in dit geval alles terug aan de Stad, die op het eind van de rit eigenaar blijft. Om alle twijfels weg te nemen mogen journalisten volgende week vrijdag het volledige dossier inkijken'', reageert Stad Gent in een persverklaring.

Het derde punt van kritiek van Vandewalle was de gratis skybox waartoe iedereen die een schepenambt uitoefent elke thuismatch gratis toegang tot heeft. Volgens burgermeester Daniël Termont is er niks aan de hand. ''Als ik vanuit mijn functie bij Fluxys die loge gebruik om gasten uit te nodigen, betaalt het gasbedrijf de rekening van het eten en drinken. De loge en de kaarten zijn voor 50 jaar gratis, dat heeft de stad afgedwongen bij de bouw van het stadion. Het idee dat het volledige stadsbestuur zich in die skybox bij elke thuismatch tegoed doet aan champagne en kaviaar is van de pot gerukt'', klinkt het scherp.