VP EXCLUSIEF: Ex-Anderlechtman doet het nu in Derde Provinciale

  VP EXCLUSIEF: Ex-Anderlechtman doet het nu in Derde Provinciale

  Gepubliceerd: zondag 14 januari 2018 om 07:45zo 14-01-2018 om 07:45

  Bij Wezel Sport loopt er een oude bekende rond. Kurt Van De Paar (40) is er namelijk de hoofdtrainer. Hij raakte in de jaren negentig bekend bij Anderlecht, maar beleefde zijn beste momenten bij FC Twente.

  Van De Paar is momenteel aan de slag als T1. "Ik ben momenteel trainer in Wezel Sport, een ambitieuze derdeprovincialer. Het is een beetje het begin van een trainerscarrière. Professionele trainer worden? Dat is allemaal nog vroeg. Ik heb wel ambitie, maar het is niet de bedoeling dat ik volgend jaar al in Eerste of Tweede Klasse ga zitten. Ik doe dat stapje per stapje", vertelt hij aan Radio Scorpio en exclusief aan VoetbalPrimeur.be.

  Als coach heeft hij een heel andere verantwoordelijkheid dan als speler. "Het is sowieso harder. Bij Wezel Sport zitten spelers die allemaal in Derde of Vierde Klasse hebben gespeeld, sommigen zelfs Tweede en Eerste Klasse. Je wordt dan wel geconfronteerd met dingen die je zelf hebt meegemaakt als jonge speler, met je eigen coach. Het is anders. Je probeert om tussen die groep te staan, maar het is helemaal anders dan als speler."

  Van De Paar gaat wel volledig voor deze carrière. In tegenstelling tot veel andere ex-spelers heeft hij niet voor een nieuwe job gekozen. "Ik heb links en rechts wel wat gewerkt, maar ik ben vooral in het voetbal bezig geweest. Ik heb mijn carrière gehad en kan me momenteel rustig voortbehelpen. We zien wel wat de toekomst brengt."

  Twente als hoogtepunt
  Van De Paar maakte vooral naam in Nederland. "De beste en mooiste periode was in Twente. Sportief en familiaal was dat mijn hoogtepunt. Mijn gezin was daar graag, sportief was het goed. Ik heb alleen na die vijf jaar de keuze gemaakt om naar Turkije te gaan, naar Trabzonspor. Dat was de slechtste keuze die ik kon maken en die ik ooit gemaakt heb. Ik was toen 25 of 26, te jong om zo'n stap te zetten. Je kan zo'n stap beter op je dertigste maken, om voor het financiële plaatje te gaan. Nu zou ik het nooit meer doen."

  Echt een fervente supporter van zijn ex-clubs is Van De Paar niet. "Ik volg Anderlecht wel, maar niet meer op de voet. Maar het is niet zo dat ik fan ben van Anderlecht, of van eender welke andere ploeg. Ik volg het allemaal wel, maar vanop een afstand. Dat geldt ook voor Twente en Trabzonspor."

  Plaats een reactie

  BS90 +4582
  zondag 14 januari 2018 om 08:04
  15 matchen voor RSCA, dan ben je eerder een ex-Twenteman
  Vind ik leuk
  dakcota +4469
  zondag 14 januari 2018 om 11:32
  Osama Hawsawi heeft 1 match voor anderlecht... maakt hem niet minder 'ex-anderlecht' he.. maar het is wel zo dat we er liever niet over horen dan wel natuurlijk
  Vind ik leuk
  dethklok28 +4863
  zondag 14 januari 2018 om 11:51
  Wezel van wezel sport duidt op mol-wezel. En dit is gelegen in de provincie Antwerpen. Ik weet niet hoe die klasses ingedeeld zijn maar zeggen dat wezel Limburg is klopt niet. (Ben zelf van mol afkomstig)
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws