Vanderhaeghe moet zich aanpassen aan Gent: 'Ik wil hem helpen, niet evalueren'

  Vanderhaeghe moet zich aanpassen aan Gent: 'Ik wil hem helpen, niet evalueren'

  zaterdag 13 januari 2018 om 23:36

  Bij Gent hield men in het verleden met Hein Vanhaezebrouck wekelijks een gesprek tussen de coach en het bestuur. Die traditie zet men ook verder onder Yves Vanderhaeghe. Al is het voor de nieuwe coach duidelijk nog wat wennen.

  "Ik denk dat Yves zich die manier van werken nog wat moet eigen maken", zegt voorzitter Ivan De Witte in Het Nieuwsblad. "Ik heb gewerkt als bedrijfspsycholoog. Daar was een vijfde verdiep waar de goden verbleven. Als een werknemer er op audiëntie moest, dacht die: Wat gaat er nu gebeuren?"

  "Ik heb het gevoel dat Yves onze wekelijkse gesprekken nog wat ervaart als op dat vijfde verdiep komen. Terwijl die gesprekken niet als insteek hebben om de trainer te controleren of evalueren, maar hem te helpen", verzekert De Witte zijn coach.

  "Ik ben de Amerikaanse bedrijfscultuur gewend en daar is het normaal om elkaar bij de voornaam te noemen. In het voetbal word ik bijna altijd voorzitter genoemd. Hein wisselde Ivan en voorzitter af. Ik zal dat bij Yves ook aanmoedigen", aldus De Witte.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws