Genks bestuur flink onder vuur: 'Hij moest gewoon mee op stage'

Genks bestuur flink onder vuur: 'Hij moest gewoon mee op stage'

13-01-2018 23:08
8

De supporters van Genk worden bijzonder onrustig. De Limburgers staan niet bij de eerste zes en op de grote aanwinsten blijft het wachten. Bij Het Belang van Limburg is men niet mals voor het bestuur van Genk.

Volgens clubwatcher Marnik Geukens is men bij Genk veel te laat in gang geschoten. 'Men is het er al lang over eens dat Ibrahima Seck die belangrijke extra schakel moet worden. Dan moet die ook gewoon mee op stage om ingepast te worden op en naast het veld', klinkt het.

'Het excuus van ‘toch niet speelgerechtigd in Oostende’ of ‘de trainer kent hem toch al goed’ is een drogreden om financieel het onderste uit de kan te halen', schrijft hij.

Financieel risico
Dat het bestuur niet lijkt door te drukken voor Seck, begrijpt hij helemaal niet. 'Soms moet je een financieel risico nemen - lees: iets te veel betalen - om sportieve risico’s uit te sluiten. Zeker als het, zoals in dit geval, niet over miljoenen gaat.'

'Dan moet je begrip opbrengen voor de gevoeligheid van het dossier bij de club waar je net de trainer ging halen en de bluts met de buil nemen. Hetzelfde geldt voor de extra buitenspeler', aldus Geukens.