Spurs-Belgen kennen heerlijke avond: vier goals én clubrecord voor Kane

13-01-2018 20:23

Tottenham Hotspur heeft zaterdagavond een pak slaag uitgedeeld aan Everton. Op Wembley werd het 4-0. Harry Kane maakte twee goals. Met 98 doelpunten is de 24-jarige spits nu alltime topscorer van Spurs in de Premier League.

Bij Tottenham stond Jan Vertonghen een hele wedstrijd in de basis. Mousa Dembélé werd net voor tijd vervangen. Tottenham speelde goed en domineerde 90 minuten. Voor de pauze viel er één goal. Na een mislukt schot van rechtsback Serge Aurier tikte Heung Min Son van dichtbij binnen.

Na de rust was het snel beslist. Ditmaal was Son de aangever. Na een fantastische actie van de Zuid-Koreaan was het Kane die van dichtbij 2-0 maakte. Tien minuten later scoorde Kane wéér. Eric Dier slingerde de bal vanaf rechts voor en Kane tikte binnen. Het was voor de international zijn 98e goal in de Premier League namens Spurs. Daarmee klom hij over clubicoon Teddy Sheringham heen.

Het slotakkoord kwam op naam van Christian Eriksen. Na een vloeiende aanval bezorgde Dele Alli met een hakje de bal voor de voeten van de Deense spelmaker. Hij liet Everton-goalie Jordan Pickford kansloos met een hard schot.

Door de simpele zege staat Spurs nu op 44 punten uit 23 duels. Ook Liverpool staat op 44 punten. The Reds komen zondag in actie tegen koploper Manchester City.