Belgische topref hoopt op promotie: Als ik mijn niveau kan aanhouden...

Belgische topref hoopt op promotie: "Als ik mijn niveau kan aanhouden..."

13-01-2018 18:45
4

België heeft momenteel maar één ref in Categorie 1: dat is Sébastien Delferière. Bart Vertenten spreekt echter nu de ambitie uit om nummer twee te worden.

De 29-jarige Vertenten wil zijn Franstalige collega nu achterna. "Als ik mijn eerste seizoenshelft kan evenaren, maak ik een goede kans. Ik ben ook heel tevreden over mijn niveau in Europa. Ik heb enkele goede ervaringen gehad en mocht in de Europa League een groepswedstrijd van Zenit, toch een kanshebber, fluiten", vertelt hij bij Sporza.

Categorie 1 is echter nog niet de hoogste categorie, daarboven is er nog de Elite. Vertenten vreest dat daar geen enkele Belgische ref zal zijn. "Voor mij persoonlijk toch zeker niet. Geen enkele Belg zit in de Elite-categorie, dus ik vermoed dat het EK 2020 een moeilijk verhaal wordt voor de Belgische refs."

"Mijn persoonlijk doel is om naar pot 1 te stijgen. In Europa krijgen we niet veel kansen om ons te tonen. Dus als er zich dan eens een opportuniteit voordoet, moet je die met beide handen grijpen."