We komen nog in aanmerking voor Play-Off 1, maar kunnen ook degraderen

"We komen nog in aanmerking voor Play-Off 1, maar kunnen ook degraderen"

13-01-2018 16:37
3

Voor KV Oostende wordt het, behoudens een half mirakel, een seizoen om snel te vergeten. Na een dramatische competitiestart lijkt het zelfs vooral te moeten knokken tegen de degradatie. Op de winterstage heeft Adnan Custovic de batterijen van zijn elftal alvast kunnen opladen.

"Ik kan alleen maar positief zijn over het oefenkamp. Door de snelle match tegen Genk (dinsdag staan beide teams al tegenover mekaar in een inhaalduel, nvdr.) hebben we niet kunnen werken zoals gewenst, toch hebben we volgens mij voldoende gedoseerd. Of het genoeg was of te intensief zullen we dinsdag in de match moeten zien. In ieder geval is de goeie sfeer helemaal terug. Ik miste wat motivatie en beleving, ook al wonnen we onze laatste opdracht tegen Waasland-Beveren. Nu is mijn gevoel voor de match van dinsdag heel positief", vertelt de trainer bij Het Laatste Nieuws.

Door het Play-Off-systeem hebben ook middenmoters tot op de slotspeeldag iets om voor te spelen. "Het kan inderdaad nog alle kanten uit. We komen nog in aanmerking voor Play-Off 1, maar we kunnen ook nog degraderen. Mechelen heeft zich versterkt en we weten niet wat Eupen zal doen. Al geloof ik niet dat we nog in de problemen zullen komen. We hebben nog tien matchen, waarvan zes in eigen huis en vier op verplaatsing. Op de stage zag ik dat mijn ploeg karakter toonde en dat geeft mij veel vertrouwen", besluit Custovic hoopvol.