Sensatie bij Anderlecht: Hij heeft op fantastische manier stappen vooruit gezet

Sensatie bij Anderlecht: "Hij heeft op fantastische manier stappen vooruit gezet"

13-01-2018 15:51
4

In de laatste twee wedstrijden van 2017 boekte RSC Anderlecht twee 1-0-overwinningen, tegen KAS Eupen en AA Gent. In beide duels werden de Brusselaars de weg gewezen door Francis Amuzu, de nieuwe parel uit de jeugdopleiding.

Onder René Weiler werd het jeugdproject even in de koelkast geschoven, maar Hein Vanhaezebrouck zet weer volop in op de jonge garde. Dat kan Emilio Ferrera, coach van de beloften van Anderlecht, enkel maar toejuichen. Hij gelooft rotsvast in Amuzu. "De voorbije maanden heeft hij op een fantastische manier stappen vooruit gezet. Wat hij liet zien tegen Eupen was echt sterk. En dat nadat hij nog maar twee keer meetrainde bij de A-ploeg", wordt Ferrera geciteerd in La Dernière Heure.

Op technisch vlak was Amuzu altijd al een kraan. Hij boekte echter grote vooruitgang op fysiek vlak. "Vroeger kreeg hij vaak krampen rond de 65e minuut, maar dankzij het werk van de technische staf is hij ook fysiek serieus vooruit gegaan. Tegen Gent deed hij de defensie in het slot van de wedstrijd nog steeds pijn. Die jongen heeft echt alles", besluit Ferrera.