Club in veilige haven, onrust over Anderlecht en Standard: Riskante situatie

Club in veilige haven, onrust over Anderlecht en Standard: "Riskante situatie"

13-01-2018 15:30
6

"Onrustwekkend", zo noemt Nadine Descendre de financiële toestand binnen het Belgische voetbal. De Franstalige, professor accounting aan ICHEC Brussels Management School, onderzocht de verschillende profclubs uit ons land. Voor enkele is het stilaan vijf voor twaalf, concludeert ze. 

Bij de topclubs mag Club Brugge zich de beste leerling van de klas noemen. "Als we de balans van Brugge bekijken, zien we dat het zakencijfer de salarismassa dekt. Maar dat is zeer verschillend bij Anderlecht of Standard", trekt Descendre meteen de vergelijking bij L'Avenir. De twee rivalen staan er een stuk minder rooskleurig voor.

"Bij die clubs is de situatie zelfs riskant", gaat de professor verder. "Zij zijn verplicht transfers af te ronden om een meerwaarde te realiseren, simpelweg op de salariskosten te dekken. Voor hen is de transfermercato dus essentieel", concludeert ze. Eerder deze week gaf Herman Van Holsbeeck al aan dat hij deze winter niet veel geld ter beschikking heeft om transferzaakjes te regelen.