Ik ben ervan overtuigd dat Hein soms met weemoed terugdenkt aan Gent

"Ik ben ervan overtuigd dat Hein soms met weemoed terugdenkt aan Gent"

13-01-2018 14:54
2

AA Gent heeft nu al enige tijd afscheid genomen van Hein Vanhaezebrouck. Opvolger Yves Vanderhaeghe loodste de Oost-Vlamingen in no time naar de top-zes, maar zijn voorganger geniet nog steeds enorm veel aanzien in de Ghelamco Arena.

Het lijkt zowat onomkeerbaar dat Gent en Vanhaezebrouck voor eeuwig en drie dagen met mekaar verbonden zullen blijven. "Het werkt in twee richtingen: de club is Hein dankbaar, maar ik denk dat Hein ook veel te danken heeft aan ons. Ik denk dat hij af en toe eens met weemoed aan zijn periode in Gent zal terugdenken. Meer zelfs, ik ben ervan overtuigd dat het al gebeurd is", aldus voorzitter Ivan De Witte in Het Nieuwsblad.

Misschien komt het ooit nog wel tot een nieuwe samenwerking. "Ik sluit dat niet uit", geeft De Witte toe. "Er is wederzijds respect en ik denk dat de club, de voorzitter en Hein doorheen de jaren nog wel een beetje zullen veranderen." Voorlopig moet Vanhaezebrouck echter RSC Anderlecht naar trofeeën zien te loodsen. Op de laatste speeldag van 2017 klopte hij zijn ex-club nog in het Astridpark met het kleinste verschil.