Anderlecht zal Genk niet verrassen: 'Scout was voor niks in huurauto gekropen'

Anderlecht zal Genk niet verrassen: 'Scout was voor niks in huurauto gekropen'

13-01-2018 14:35
7

RSC Anderlecht en KRC Genk zijn twee van de veertien eersteklassers die in januari Spaanse oorden heeft opgezocht. Die voorkeur voor de Spanje levert alvast één voordeel op: je kan elkaar makkelijk gaan scouten. Dat is handig, zeker als je komend weekend al tegenover mekaar staat.

Dat is het geval voor Anderlecht en Genk. Zondag 21 januari zetten zij de laatste negen competitiewedstrijden in met een onderling duel. De Limburgers maakten van de winterstage gebruik om hun volgende tegenstander te gaan scouten. De oefenduels van paars-wit tegen sc Heerenveen en FC Utrecht, concludeert Het Laatste Nieuws, spreken boekdelen. Acht spelers verschenen in beide wedstrijden in het basiselftal. 'Na amper twee minuten kon de balpen dus de broekzak in - de Racing Genk-scout was voor niks in zijn huurauto gekropen', schrijft de krant.

Drie posities zijn dus nog niet met honderd procent zekerheid ingevuld. In doel kregen Matz Sels en Frank Boeckx elk één oefenwedstrijd om zich te bewijzen. Het lijkt aannemelijk dat Hein Vanhaezebrouck voor de eerste kiest, zoals hij dat ook al deed aan het eind van 2017. Ook in de spits zijn er - slechts - twee opties, al verwacht niemand dat Silvère Ganvoula tegen Genk Lukasz Teodorczyk op de bank zal houden. Het enige échte discussiepunt, is de rechterflank. Daar liggen Dennis Appiah en Alexandru Chipciu, terug beschikbaar na de dood van zijn vader, in balans.