Gents stadsbestuur toont tanden: Bouw Ghelamco Arena volledig reglementair

Gents stadsbestuur toont tanden: "Bouw Ghelamco Arena volledig reglementair"

13-01-2018 14:17
17

Opschudding in Gent: een publicatie van auteur Ignace Vandewalle beschuldigt het stadsbestuur en de club ervan de Ghelamco Arena niet reglementair gebouwd te hebben. Daniël Termont, Gents burgemeester, gaat nu in de tegenaanval.

"Hoewel niet vallende onder de toenmalige wet overheidsopdrachten van 24 december 1993 schreef SOB Gent (het stadsontwikkelingsbedrijf, nvdr.) toch zulke opdracht - bij onderhandelingen met (Europese) bekendmaking (besluit van 29 maart 2006, bekendmaking in o.m. Bulletin der Aanbestedingen van 13 april 2006) - uit", aldus de burgervader. Volgens hem is de wettelijk verplichte aanbesteding er dus wel degelijk gekomen, wat Vandewalle betwist.

"Het Gentse stadsbestuur betreurt de berichtgeving", gaat de mededeling van Termont verder. "De realisatie van het stadion is immers helemaal volgens de regels verlopen én daar is reeds eerder in alle transparantie over gecommuniceerd. De volledige gemeenteraad, óók de oppositie dus, werd van bij aanvang bij het dossier betrokken en geïnformeerd, in publieke zittingen. Iedereen is bovendien trots op het stadion en het succes van de Gantoise. Dat succes zou trouwens nooit mogelijk geweest zijn zónder dat stadion, dat een topclub waardig is."