Transfer naar Anderlecht in stroomversnelling? We houden hem niet tegen

Transfer naar Anderlecht in stroomversnelling? "We houden hem niet tegen"

13-01-2018 12:30
9

RSC Anderlecht kaapte vorige week Kenneth Saief weg bij AA Gent. Hij past perfect in het systeem van Hein Vanhaezebrouck. Nog een Gent-speler die van pas zou komen, is Thomas Foket. De Rode Duivel werd al meermaals gelinkt aan paars-wit, ook Gent houdt de transfer voor mogelijk.

Foket is een flankspeler die die zeker van pas zou komen in het Astridpark. "Anderlecht bevindt zich wat in het luchtledige, dat is niet makkelijk werken. Of binnen dat kader gedacht wordt aan Foket, weet ik niet. Hij past zeker wel binnen het denk- en speelkader van Hein Vanhaezebrouck", reageert Ivan De Witte zaterdag in Het Laatste Nieuws.

De Buffalo’s willen Foket niks in de weg staan. "We moeten jongens als Foket niet blokkeren als we plots anders zouden gaan voetballen. Foket heeft ons heel wat diensten bewezen en is quasi-international", gaat De Witte verder.

Intern debat
Toch gaat de Gent-preses nog samenzitten met zijn coach Yves Vanderhaeghe. "De trainer heeft uiteraard een belangrijke stem in dat debat, dat we intern zullen voeren. Alles hangt af van hoe we onze ploeg gaan uitbouwen en met welke speelwijze", besluit De Witte