Guardiola leest De Bruyne de les: ''Concentreren op het voetbal''

Guardiola leest De Bruyne de les: ''Concentreren op het voetbal''

13-01-2018 11:52
5

Pep Guardiola steekt zijn adoratie voor Kevin De Bruyne, zijn uitblinker bij Manchester City, nooit onder stoelen of banken. De Spaanse succescoach is echter ook scherp voor De Bruyne als hij dat nodig acht.

City is ongenaakbaar in de Premier League, maar de Citizens willen verder bouwen aan de superploeg. Arsenal-ster Alexis Sanchez staat bovenaan de verlanglijst en City is bereid om ver te gaan om hem naar het Etihad te lokken. Sanchez is ook voor De Bruyne welkom. "Alexis is een goeie speler. Wanneer hij er is, zal hij zeker en vast iets toevoegen aan het team", zei de Rode Duivel onlangs in een interview. Guardiola is absoluut niet blij met deze uitspreken.

"Spelers hebben twee opties: volgen wat journalisten zeggen of volgen wat ik zeg. Soms is het voor spelers dat ze niet antwoorden op de vragen. Hopelijk kan ik hen overtuigen om zich te concentreren op het voetbal op het veld'', sprak Guardiola kritische taal op de persconferentie. Zelf wilde Pep niet ingaan op de transferspeculaties. ''Zondag is er Liverpool, ik wil daarop focussen. Sorry, ik kan ook niet antwoorden op vragen over Alexis of andere spelers.''