Nog meer weerstand tegen Play-Off 1: ''Staat succes in Europa in de weg''

Nog meer weerstand tegen Play-Off 1: ''Staat succes in Europa in de weg''

13-01-2018 11:38
9

Royal Antwerp FC bezet na 21 speeldagen verrassend de vierde plaats in de stand en koerst af op Play-Off 1. Sportief directeur Luciano D'Onofrio is nochtans een uitgesproken tegenstander van de huidige competitie.

In navolging van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, geeft ook D'Onofrio zijn duidelijke mening. ''Ik vind nog altijd dat we terug moeten naar een klassieke competitie met, laat ons zeggen, 18 clubs, met twee of misschien zelfs drie degradanten. De huidige competitieformule is geen spiegel van de waardeverhoudingen gedurende een heel seizoen. Dit is het seizoen van Club Brugge - zou je het eerlijk vinden, mochten zij toch nog naast de titel grijpen?", vraagt hij de journalist van Het Laatste Nieuws.

Volgens D'Onofrio zijn de play-offs nadelig voor het Belgische voetbal. ''Ik wil af van Play-Off 1 omdat die tien intense wedstrijden het succes van onze topclubs in Europa in de weg staan. Ik blijf herhalen dat Anderlecht of Club Brugge de Europa League kunnen winnen. Wat Ajax vorig seizoen deed, kunnen zij ook. Maar dat zal niét gebeuren zolang Play-Off 1 bestaat.''

D'Onofrio haalt Anderlecht als voorbeeld aan. ''Het is toch onzin dat Anderlecht moet roteren in de kwartfinale van de Europa League tegen Manchester United omdat het anders dreigt de titel te verliezen in Play-Off 1? Gevolg: uitschakeling, minder geld, minder aura in Europa... Play-Off 1 is contraproductief - er is geen enkel structureel bewijs dat het onze clubs sterker maakt'', besluit D'Onofrio scherp.

Lees ook: ''Neen, dat zullen Mannaert, Van Holsbeeck of Louwagie me moeilijk nadoen''