'Onrust' bij Chelsea: 'Als ze me weg willen hebben, moeten ze me ontslaan'

'Onrust' bij Chelsea: 'Als ze me weg willen hebben, moeten ze me ontslaan'

13-01-2018 11:16
4

Antonio Conte verzekert dat hij niet van plan is om op te stappen bij Chelsea. Naar verluidt kan de Italiaan het moeilijk vinden met de directie, maar gaat hij alleen weg als hij ontslagen wordt.

"Ik ben volledig gefocust op Chelsea en op het werken met mijn spelers zodat we beter worden", zegt Conte op een persconferentie, als hem gevraagd wordt hoe de vork in de steel zit. "Ik ben blij met wat ik nu doe en wat ik in het verleden heb gedaan. Ik heb nog een contract voor een jaar en de club zal me moeten ontslaan als ze me weg willen hebben. In het hedendaagse voetbal is het lastig te voorspellen of je jarenlang bij een club blijft, vooral in Engeland."

Conte doelt op de ontslaggolf in de Premier League. Managers krijgen geen maanden meer de tijd om iets op te bouwen, maar moeten direct presteren. "Hiervoor stonden managers jarenlang aan het roer. Nu besluiten de clubs ineens om ze eerder te ontslaan." Dit seizoen werden onder andere de Nederlandse topcoaches Ronald Koeman en Frank de Boer vroegtijdig ontslagen.