Vormer geeft Oranje op: 'Als ze me zouden vragen, weet ik niet of ik zou gaan'

  Vormer geeft Oranje op: 'Als ze me zouden vragen, weet ik niet of ik zou gaan'

  Gepubliceerd: zaterdag 13 januari 2018 om 08:50za 13-01-2018 om 08:50

  Hij mag dan wel bezig zijn aan zijn beste seizoen ooit en gezien worden als één van de beste middenvelders in België, een selectie voor Oranje zat er nog niet in voor Ruud Vormer. Het verhaal-Oranje speelt ook niet meer bij de Nederlander.

  "De Hollanders hebben de Belgische competitie vroeger nooit echt gevolgd, maar ik merk dat het nu wel wat anders is. België valt meer op, ook door de Belgische nationale ploeg natuurlijk", zegt de kapitein van Club Brugge in Het Nieuwsblad.

  Ondanks zijn goede prestaties hoopt de middenvelder niet meer op een selectie. Sterker nog, hij zou Oranje misschien zelfs afwijzen. "Ikzelf ben ook nu niet meer gecontacteerd geweest door Oranje en eigenlijk hoeft het ook niet meer, hoor. Als ze het me nu zouden vragen, dan weet ik niet zeker of ik zou gaan. Ga lekker met de jonge garde spelen. Ik word er dit jaar dertig. Ik denk ook niet meer dat ze zullen komen. Ook omdat ze altijd minder naar België zullen kijken."

  Volgens hem doet men in Nederland toch nog ietwat te denigrerend over de Belgische competitie. "Ryan Donk was heel goed bij Club, maar is Donkie ooit uitgenodigd? Nooit. Ik begrijp dat je het raar vindt dat ik niet wil gaan, maar ja. Ik zit hier goed bij Club, speel hier mijn wedstrijden en sta hier in the picture. Dat is toch altijd goed, niet", aldus Vormer.

  Poll

  Verdient Vormer een selectie voor Oranje?

  (697 stemmen)

  Plaats een reactie

  zaterdag 13 januari 2018 om 09:16
  Ik ga nooit claimen een fan te zijn van Vormer maar je moet wel objectief kunnen zijn en toe geven dat het (zeker momenteel) een hele goede speler is. Wat mij betreft zou ik hem zeker al eens opgeroepen hebben ook al is het maar als teken van appreciatie. Ik neem dat onze noorderburen nog steeds op ons neer (proberen) kijken, ook al dat de Jupiler pro league qua coefficient zo een 3 plaatsen hoger staat.
  [Reactie gewijzigd op zaterdag 13 januari 2018 om 09:16]
  Vind ik leuk
  Mckenzie +4044
  zaterdag 13 januari 2018 om 10:42
  Als niet-club-fan is Vormer niet de speler waar je wild van wordt. Maar zoals die nu bezig is...kan je niet anders dan toegeven dat je hem heimelijk altijd in je ploeg wil. Ik denk ook dat het feit dat hij op handen wordt gedragen door de ganse boerderij hem geweldig motiveert. Bij Oranje zal dat niet gebeuren. Daarvoor kijken ze teveel neer op de Belgen. Bovendien is hij een Feyenoord-man en vinden Ajaxieten hem per definitie te min.
  Vind ik leuk
  zaterdag 13 januari 2018 om 12:06
  Correct! Ik was zijn Feyenoord verleden al volledig vergeten.
  Vind ik leuk
  zapperboy +1002
  zaterdag 13 januari 2018 om 11:53
  """ Ik neem dat onze noorderburen nog steeds op ons neer (proberen) kijken"""
  Klopt.
  Waar kun je dat 10.000 keer lezen?
  Op de blauwe VP.
  Vind ik leuk
  zaterdag 13 januari 2018 om 12:09
  Het is mogelijk dat ik u reactie een beetje fout geinterpreteerd hebt maar ik ben zeker en vast geenen 'blauwen'. Ik neem dit aan door persoonlijke ervaringen met een aantal nederlandse vrienden (ajax en feyenoord fans) die wel degelijk neer kijken op de Belgische competitie. Daarmee wil ik natuurlijk wel niet meteen generaliseren en zeggen dat dit bij alle Nederlanders het geval is.
  Vind ik leuk
  zondag 14 januari 2018 om 01:46
  2/3 vindt daar ook niet dat hij een stek verdient in de nationale ploeg.
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +16193
  zaterdag 13 januari 2018 om 10:21
  Hij zou nochtans van pas komen, net als Clasie trouwens.
  Vind ik leuk
  ketje55 +2075
  zaterdag 13 januari 2018 om 11:38
  Denkt hij nu echt dat hij bij Oranje zou worden opgeroepen? Neen toch?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws