Veelscorende Belgische spits wees Genk af: 'Zat in verregaande onderhandelingen'

Veelscorende Belgische spits wees Genk af: 'Zat in verregaande onderhandelingen'

13-01-2018 08:20
4

KRC Genk haalde afgelopen zomer Marcus Ingvartsen naar Limburg, maar hij was niet de enige spits die op het lijstje stond. Ook Cyriel Dessers was een transfertarget. Hij wees Genk echter af.

Na een goed seizoen bij NAC Breda waren er heel wat clubs die Dessers wilden aantrekken. Hij koos voor een langer verblijf in Nederland bij Utrecht, ondanks de interesse van Genk. "Omdat ik al in verregaande onderhandelingen zat met Utrecht toen Genk kwam aankloppen", zegt hij in Het Belang van Limburg.

"En ik had iets opgebouwd bij NAC. Het leek me dus logisch dat ik ook in Nederland de volgende stap zou zetten. Als kind was ik nochtans hevig KRC Genk-fan. Ik ging naar de fandagen en zo. Maar Genk en Utrecht zijn allebei prachtige clubs. Met mooie stadions, een goeie infrastructuur, veel supporters, … op dat vlak kon ik geen slechte keuze maken", aldus de spits.

Ook bij Utrecht blijft de ex-spits van onder andere Lokeren en Oud-Heverlee Leuven. Na 21 wedstrijden zit hij aan negen doelpunten. Hij heeft ook drie assists achter zijn naam staan.