'Simons kwam als eerste zagen bij mij, ik vind dat wel lekker'

  'Simons kwam als eerste zagen bij mij, ik vind dat wel lekker'

  zaterdag 13 januari 2018 om 08:05

  Ruud Vormer verving afgelopen zomer Timmy Simons als de kapitein van Club Brugge. De ervaren man kreeg een andere rol bij Club en gaf zijn band af. Met Vormer heeft Club echter een tweede Simons in huis, de Nederlander leerde dan ook enorm veel van de veteraan.

  Vormer had het in het begin van het seizoen moeilijk, maar floreert nu op het middenveld van Club. De kapitein geniet zichtbaar op het veld. "Ik ben nu de kapitein die ik wil zijn. Ik zit heel goed in mijn vel, de jongens luisteren super en op het veld spelen we heel goed voetbal met gezonde agressie", klinkt het in Het Nieuwsblad.

  "Ik spreek de groep ook vaak toe, vooral altijd in dat kringetje dat we maken op het veld voor de match start. Ik kopieer Timmy Simons wel een beetje. Hij heeft me ook geholpen met veel kleine dingetjes", zegt hij.

  De Nederlander heeft in zijn beginperiode bij Club ook enorm veel gehad aan Simons. "Timmy kon me altijd raken met zijn speeches. Op momenten dat ik het vorig jaar of twee jaar geleden moeilijk had, was het de ouwe die als eerste op mij kwam zagen: Hey Ruud: meer, meer, meer! Ik kan me voorstellen dat niet iedereen iemand die op training constant roept heel erg leuk vindt, maar ik vind dat wel lekker om zo iemand naast je te hebben. Ik heb het ook nodig dat, als het in een match effe niet goed gaat, er iemand is die je oppept. Dat je elkaar helpt om te groeien, om beter te worden", aldus Vormer.

  Poll

  Is Vormer de geschikte opvolger van Simons?

  (471 stemmen)

  Plaats een reactie

  zapperboy +421
  zaterdag 13 januari 2018 om 11:57
  Ondanks Timmy blijft Vormer maar een heeeeeel matige voetballer.
  Te lezen op de Blauwe VP.
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +11589
  zaterdag 13 januari 2018 om 14:08
  Die Nederlanders kijken gewoon neer op onze competitie. Dat terwijl spelers uit NL hier vaak floppen. Omgekeerd gaat de vlieger ook op, spitsen die hier geen potten breken, scoren in NL aan de lopende band.
  Vind ik leuk
  zaterdag 13 januari 2018 om 15:23
  Dat is eens een vb van een échte volwaardige kapitein.
  Zo loopt er ook maar 1 rond op de Belgische velden.
  Vind ik leuk
  CM99 +69
  zaterdag 13 januari 2018 om 16:11
  Dat zou ik niet durven zeggen..
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Simons kwam als eerste zagen bij mij, ik vind dat wel lekker'