Vormer zag familielid voor zijn eigen ogen afzien: 'Ik had het er moeilijk mee'

  Vormer zag familielid voor zijn eigen ogen afzien: 'Ik had het er moeilijk mee'

  zaterdag 13 januari 2018 om 07:34

  Ruud Vormer is momenteel niet af te stoppen bij Club, maar hij was dit seizoen nog niet het hele seizoen een uitblinker. In het begin van dit seizoen had de Nederlander het wat moeilijker. Daar waren verschillende redenen voor.

  Vormer geeft in Het Nieuwsblad ook aan dat het in het begin van het seizoen veel beter moest en kon. "Ik zat in het begin van het seizoen niet lekker in mijn vel. Ik moest wennen aan... dingen. Aanvoerder zijn was één ding, er was ook nog iets anders. De nicht van mijn vrouw was afgelopen zomer ernstig ziek. Ze werd behandeld in Gent en logeerde daarom ook bij ons. Je zag hoe het bergaf met haar ging. Anderhalve tot twee maanden lang. Elke dag maakte je het van dichtbij mee", klinkt het.

  Dat zorgde toch voor wat problemen in het spel van Vormer. "Uiteindelijk is ze ook overleden. Op de dag dat we wonnen in Lokeren. Speeldag 1, 0-4. Ze was 29 jaar, had zelf ook een kindje van een jaar oud. Ik kende haar niet zo goed, maar ik had het er moeilijk mee. Ik kon het niet zomaar van mij afzetten. Mensen wisten dat ook niet. Ik kreeg van sommigen dan de vraag Ruud, waarom was je in het begin van het seizoen zo slecht? Maar dat is omdat dit allemaal meespeelde in mijn hoofd."

  Het systeem-Leko
  Niet alleen extrasportief, maar ook sportief liep het niet lekker. Na het vertrek van Michel Preud'homme was het wennen onder Ivan Leko. "Persoonlijk lag het systeem me ook niet. Met twee centrale middenvelders - Naka (Marvelous Nakamba, nvdr.) stond naast me - kon ik niet meer gaan, infiltreren. Ik had daar veel moeite mee", zegt hij.

  Leko wijzigde zijn tactiek na de moeilijke beginperiode. Dat hielp Vormer enorm. "Dankzij de inbreng van Hans (Vanaken, nvdr.) in de ploeg. Daardoor kon ik sportief weer meer mijn ding doen. Die infiltraties doen. Dan voel je weer dat vertrouwen", aldus Vormer.

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +14530
  zaterdag 13 januari 2018 om 14:05
  De relativiteit van het spelletje.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws