Heibel op het Lisp zet N-VA aan tot actie: Dit kunnen we niet meer tolereren

Heibel op het Lisp zet N-VA aan tot actie: "Dit kunnen we niet meer tolereren"

12-01-2018 21:20
2

Afgelopen weekend kwamen supporters van Lierse SK en Beerschot-Wilrijk negatief in het nieuws. Beide supportersclans bestookten mekaar met vuurpijlen en voetzoekers tijdens de onderlinge confrontatie op het Lisp. Als het van N-VA afhangt, zijn zulke toestanden snel verleden tijd.  

Kamerlid Brecht Vermeulen heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend waarbij voetzoekers en vuurwerk verboden zouden worden. "We kunnen niet tolereren dat mensen dit lukraak in een vak vol supporters gooien. Daarom voorziet mijn wetsvoorstel in bijkomende bevoegdheden voor de politie om pyrotechnisch materiaal te onderscheppen. In een straal van maximum vijf kilometer rond het stadion zal het gebruik en bezit hiervan ook strafbaar zijn", doet de N-VA'er zijn plan uit de doeken in Het Laatste Nieuws.

Vermeulen is niet over één nacht ijs gaan. "In de voorbereiding van mijn wetsvoorstel tot wijziging van de voetbalwet heb ik verschillende slachtoffers ontmoet die gehoorschade hebben opgelopen door een voetzoeker of brandwonden door ander pyrotechnisch materiaal", staaft hij zijn initiatief.