Heibel op het Lisp zet N-VA aan tot actie: Dit kunnen we niet meer tolereren

  Heibel op het Lisp zet N-VA aan tot actie: "Dit kunnen we niet meer tolereren"

  Gepubliceerd: vrijdag 12 januari 2018 om 21:20vr 12-01-2018 om 21:20

  Afgelopen weekend kwamen supporters van Lierse SK en Beerschot-Wilrijk negatief in het nieuws. Beide supportersclans bestookten mekaar met vuurpijlen en voetzoekers tijdens de onderlinge confrontatie op het Lisp. Als het van N-VA afhangt, zijn zulke toestanden snel verleden tijd.  

  Kamerlid Brecht Vermeulen heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend waarbij voetzoekers en vuurwerk verboden zouden worden. "We kunnen niet tolereren dat mensen dit lukraak in een vak vol supporters gooien. Daarom voorziet mijn wetsvoorstel in bijkomende bevoegdheden voor de politie om pyrotechnisch materiaal te onderscheppen. In een straal van maximum vijf kilometer rond het stadion zal het gebruik en bezit hiervan ook strafbaar zijn", doet de N-VA'er zijn plan uit de doeken in Het Laatste Nieuws.

  Vermeulen is niet over één nacht ijs gaan. "In de voorbereiding van mijn wetsvoorstel tot wijziging van de voetbalwet heb ik verschillende slachtoffers ontmoet die gehoorschade hebben opgelopen door een voetzoeker of brandwonden door ander pyrotechnisch materiaal", staaft hij zijn initiatief. 

  Poll

  Moeten voetzoekers en vuurwerk strafbaar worden?

  (549 stemmen)

  Plaats een reactie

  dethklok28 +4853
  vrijdag 12 januari 2018 om 22:15
  Was dit al niet verboden?
  Zijn ze niet bezig met "koud"vuur in sommige landen? Is dit ook verboden?

  Dit is niet retorisch maar een echte vraag
  Vind ik leuk
  Patfey +5516
  vrijdag 12 januari 2018 om 23:48
  Ik was ook verbaasd dat dit blijkbaar niet verboden is. Ik begrijp het eigenlijk niet, thuis met Oudejaars in je eigen tuin mag niet en in een voetbalstadion vol publiek wel?
  Vind ik leuk
  firedwarf +3220
  zaterdag 13 januari 2018 om 00:23
  typisch NVA'er , beter eens moeilijke woorden leren begrijpen... pyrotechnisch materiaal kan dus zelfs een aansteker zijn of een sigaret of een lucifer!Maarja zo komde wel in het nieuws voor stemmen te ronselen natuurlijk...

  [Reactie gewijzigd op zaterdag 13 januari 2018 om 00:23]
  Vind ik leuk
  Patfey +5516
  zaterdag 13 januari 2018 om 00:57
  Misschien eerst dit eens lezen alvorens er politiek bij te sleuren?

  http://economie.fgov.be/nl/ondernemingen/securite_produits_et_services/Springstoffen_feestvuurwerk/Feestvuurwerk/hoofdlijnen_reglementering/#.WllK2STjShA
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws