Nederlander mogelijk op weg naar Brussel: Grote clubs als Anderlecht willen hem

Nederlander mogelijk op weg naar Brussel: "Grote clubs als Anderlecht willen hem"

12-01-2018 21:01
1

RSC Anderlecht is in deze wintermaanden naarstig op zoek naar versterking. Eén van de knelpunten situeert zich op de rechtsachter, waar Dennis Appiah zelden overtuigt en Andy Najar lange tijd out is. Paars-wit kijkt nu over de grens naar onze noorderburen.

In AD maakt Jeffrey van As, directeur voetbalzaken bij ADO Den Haag, wereldkundig dat Anderlecht belangstelling toont voor Tyronne Ebuehi. Dat is een 22-jarige geboren Nederlander, die weliswaar tweevoudig international voor Nigeria is. Sinds de zomer van 2016 mag Ebuehi zich vaste waarde noemen op de rechtsback in Den Haag. In Brussel heeft men dat ook opgemerkt, al liggen er kapers op de kust.

"Ik lees ook dat grote clubs als Benfica, Olympiakos, Norwich en Anderlecht hem volgen", geeft van As toe. Dat laat Ebuehi zelf niet onbewogen, want de verdediger gaf al aan dat hij liefst van al vertrekt bij ADO. "Het valt wel een beetje tegen als je dat leest. Je ziet aan hem dat hij daarmee rondloopt. Ik denk nog steeds wel dat hij blijft. Er ligt een prima aanbieding, maar als zij daar niet tevreden over zijn, dan moeten ze op papier zetten hoe ze het wel zien. Ik heb nog geen tegenvoorstel gezien."