Tijdperk van jongeren breekt aan, Vanhaezebrouck denkt aan revolutie bij RSCA

Tijdperk van jongeren breekt aan, Vanhaezebrouck denkt aan revolutie bij RSCA

12-01-2018 19:21
11

Hein Vanhaezebrouck zag op de winterstage in Spanje heel wat vragen beantwoord worden. Ook over de jongeren van paars-wit, die een goede indruk nalieten. Zij lijken ook stilaan te mogen hopen op meer kansen.

Vanhaezebrouck gaf voor de winterstop al kansen aan onder meer Francis Amuzu en Lokonga. Drie andere jongeren konden Vanhaezebrouck ook nog bekoren. "De jongens die nog niet met ons gespeeld hadden, zoals Corryn, Dauda en Saelemaekers, hebben goed gespeeld tegen Heerenveen en zijn klaar om bij de groep aan te sluiten", klinkt het bij RTBF.

Sterker nog, ze mogen stilaan beginnen hopen op meer speelkansen. "Sommige van die jongeren beginnen zelfs de anciens voorbij te steken. En ik zal hen niet tegenhouden. Als er zijn die klimmen in de hiërarchie, dan zullen ze hun plaats krijgen."

"Dat is dan jammer voor de anderen, die misschien niet op hun niveau spelen. Ik zal doen wat nodig is om de best mogelijke ploeg op het veld te hebben. De jongeren zullen hun kansen krijgen, dat is zeker", besluit hij.