Vraagtekens zijn weg bij Vanhaezebrouck, coach heeft basiself voor ogen bij RSCA

Vraagtekens zijn weg bij Vanhaezebrouck, coach heeft basiself voor ogen bij RSCA

12-01-2018 18:37
2

De stempel van Hein Vanhaezebrouck is nog niet echt zichtbaar bij het huidige Anderlecht. Maar de winterstage moet dat opgelost hebben. De coach wil paars-wit nu helemaal naar zijn hand zetten. Na de winterstage lijkt er ook een nieuwe basiself te zijn opgestaan.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn maar liefst zeven spelers zeker van een basisplekje onder Vanhaezebrouck. Bij de doelmannen roteerde de coach de laatste maanden bijzonder vaak, maar nu lijkt Matz Sels de concurrentiestrijd toch gewonnen te hebben.

Uros Spajic is zeker van zijn plekje in de defensie, terwijl Leander Dendoncker wordt gezien als de vervanger van de geblesseerde Kara Mbodji. Dat betekent ook dat Olivier Deschacht in de verdediging blijft staan tot Kara terugkeert. Josué Sa moet zich tevreden stellen met een plekje op de bank, tenzij er nog iemand uitvalt (zoals bij de schorsing van Spajic tegen Genk).

Door de nieuwe positie van Dendoncker, zijn ook Sven Kums en Adrien Trebel zeker van hun plekje op het middenveld. Op links zal nieuwkomer Kenny Saief meteen een basisplek krijgen. Op rechts liggen Dennis Appiah en Alexandru Chipciu nog in de weegschaal. Appiah lijkt door de mindere prestaties van Chipciu toch de strijd te gaan winnen.

Een rijtje hoger staat Pieter Gerkens, die door goede prestaties de voorbije maanden zeker is van een basisplek. Naast hem staat kapitein Sofiane Hanni, die toch heel wat kritiek krijgt van het publiek. Toch behoudt Vanhaezebrouck het vertrouwen in de Algerijn. Voorin is Lukasz Teodorczyk tot nog toe de enige valable keuze. Ook de terugkeer van Silvere Ganvoula veranderd daar niets aan. Enkel een nieuwe speler zou Teodorczyk nog naar de bank kunnen doen verdwijnen.

De mogelijke basisploeg
Sels, Spajic, Dendoncker, Deschacht/Kara; Appiah/Chipciu, Kums, Trebel, Saief; Gerkens, Hanni, Teodorczyk/nieuwkomer