Belgische fans lopen totaal niet warm voor tickets WK-groepsfase

Belgische fans lopen totaal niet warm voor tickets WK-groepsfase

12-01-2018 15:45
4

De Rode Duivels werden op 1 december van het vorige kalenderjaar voor de groepsfase van het WK gekoppeld aan Engeland, Tunesië en Panama. Supporters konden sindsdien gericht kaarten gaan kopen voor deze drie matchen. Er is echter nauwelijks interesse voor.

Ons land kreeg in totaal 6026 tickets toegewezen voor de eerste ronde. Daarvan is er voorlopig zelfs nog geen kwart van aangevraagd, zo melden diverse Belgische media. Uit een rekensom valt op te maken dat er nog liefst 75,7 procent van de kaarten beschikbaar zijn. Verder is duidelijk dat alleen het topaffiche tegen Engeland op de nodige belangstelling kan rekenen.

De Rode Duivels openen hun jacht op de wereldtitel op 18 juni tegen Panama. In het stadion te Sotsji zijn er 2.336 plekken gereserveerd voor onze aanhang. Tot op heden werden er daarvan amper 194 kaarten aangevraagd. Voor het duel tegen Tunesië is het al iets beter. Er kwamen 515 aanvragen binnen, terwijl er 2.211 tickets beschikbaar zijn. Zoals gezegd is er al wel redelijk veel vraag naar kaarten voor België - Engeland, dat het kleinere het Baltika Arena in Kaliningrad wordt gespeeld. Al voor de helft van de kaarten werden er verzoeken ingediend (755 van 1419 kaarten).

Er kunnen dus nog veel fans mee naar Rusland, zo laat ook Supportersclub 1895 weten. Bovendien is er nog tijd. Deze verkoopfase duurt nog tot en met 31 januari, waarna er nog twee rondes zullen volgen.