Coucke snoert critici de mond: Kunnen jullie niet gewoon blij zijn?

  Coucke snoert critici de mond: "Kunnen jullie niet gewoon blij zijn?"

  Gepubliceerd: vrijdag 12 januari 2018 om 13:00vr 12-01-2018 om 13:00

  Marc Coucke zit momenteel een beetje in een grijze zone. Hij gaat weg bij KV Oostende, maar mag nog niets doen bij Anderlecht. Uiteraard zijn er veel geruchten dat hij wél al veel zeggen heeft in het Astridpark, maar die zijn volgens Coucke op niets gebaseerd.

  Coucke is heel duidelijk: er is geen sprake van belangenvermenging. "De transfermarkt is open en Oostende heeft met alle clubs contact, behalve met eentje: Anderlecht. Dit om elke belangenvermenging uit te sluiten. Daar zijn alle mensen nu toch van overtuigd? Het zijn vaak zij die zelf niet zo consequent zijn die dit soort geruchten rondstrooien. Kunnen jullie niet blij zijn dat er eindelijk iemand is die zich aan de regels houdt?", aldus Coucke in Het Nieuwsblad.

  Coucke houdt een klein percentage van de aandelen bij KVO, maar zal geen beslissingen meer nemen. "Dat is het plan en dat mag ook wettelijk zolang je geen enkele sportieve beslissing neemt. Ik ga dus wat businesseats kopen bij KVO en dan vooral supporter zijn. Ik doe er nu gewoon alles aan om de continuïteit van Oostende te garanderen. Ik ga nu ook niet plots nog zes spelers verkopen om er alles uit te halen, hé. De nieuwe eigenaar moet de sterkst mogelijke ploeg erven."

  Hij gaat ook zeker geen constructie opzetten om een familielid aan het hoofd te krijgen. "Ik ga KVO niet aan mijn vrouw verkopen, hè. Met alle respect voor Roland Du­châtelet: als je je aandelen bij je vrouw steekt, kun je moeilijk zeggen dat je 's avonds thuis niet over die clubs praat. Pas op: dat is geen verwijt, want Duchâtelet stapte met zeer goeie bedoelingen in het voetbal en was een van de properste van allemaal, maar door al dat gedoe stapte hij er ook weer uit."

  Plaats een reactie

  Toca +40467
  vrijdag 12 januari 2018 om 13:26
  Hij zal er nog aan moeten wennen, dat bij Anderlecht alles in twijfel wordt getrokken.
  Vind ik leuk
  THOR4ever +2081
  vrijdag 12 januari 2018 om 18:56
  Opmerkelijke paragraaf in dit artikel is wel dat Coucke businessseats in Oostende koopt om daar te supporteren. Benieuwd hoe dat in het Astridpark onthaald wordt.
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +16192
  vrijdag 12 januari 2018 om 13:44
  Coucke is slim genoeg om daar niet aan te zondigen.
  Vind ik leuk
  Vlaming +1536
  vrijdag 12 januari 2018 om 15:10
  Het is een schande dat coucke het franstalige anderlecht overneemt.
  Bovendien is de kwijtschelding van hun schulden een complete competitievervalsing.
  Vind ik leuk
  Toca +40467
  vrijdag 12 januari 2018 om 15:52
  Nu heb k al meer onzin gelezen, maar kwijtschelding van schulden nog niet. Waar haal je dat nu weer uit??
  Vind ik leuk
  vanhimst +1057
  vrijdag 12 januari 2018 om 17:15
  Anderlecht is een Brusselse ploeg en dan is het normaal dat daar Frans gesproken wordt en nog veel meer talen zoals , spaans , italiaans en de taal van de spelers die uit oost-europese landen komen en dan hebben we nog het engels zou niet echt franstalig en ben ook een vlaming maar maak daar geen probleem van
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws